Meditativ YogaPilates i Silkeborg

Min undervisning i meditativ yogapilates sigter mod at give dig et afstressende frirum, hvor du får både styrketrænet og afspændt din krop. Samtidig inviterer undervisningen til selvfordybelse, nærvær i kroppen og ro i sindet.

Jeg har typisk 2 almindelige hold og 4 hensyntagende om ugen. Tilmelding og betaling sker via AOF – men hvis du har spørgsmål til undervisningen, er du velkommen til at kontakte mig.

Se mine aktuelle hold på AOF’s hjemmeside her:

https://aof.dk/aftenskole?page=1&teachers=Sandra%20Buchhardt

Her er lidt generelt om min undervisning i meditativ yogapilates:

Træning og afspænding går hånd i hånd

Vi træner især mave, baller, ryg og skuldre og i et vist omfang også arme og ben. Samtidig arbejder vi med at afspænde skulder-nakke-området, lænden, hænder og fødder. Vi styrketræner og udspænder og afspænder i en vekselvirkning. Dvs. vi veksler mellem øvelser, hvor vi spænder op og bruger musklerne aktivt, og øvelser hvor vi udspænder og afspænder kroppen. Men også i den enkelte øvelse har vi fokus på, hvilke muskler, der skal lave noget, og hvilke områder af kroppen der skal lære at slappe af imens.

En smuk holdning og en veltilpas krop

Når vi lærer at undgå unødvendig opspænding i vores bevægelser, mindsker vi nemlig eventuelle smerter, får et mere naturligt udtryk og mere energi til rådighed. Ofte tenderer vi til at spænde op i fx kæberne, hænderne, armene og fødderne, mens mave-, ryg- og ballemuskler typisk laver for lidt. Dét giver over tid problemer for kroppen, og derfor forsøger vi at omlægge uhensigtsmæssige måder at bevæge os på og træner i højere grad at bruge kroppen på den måde, den er skabt til. Det betyder blandt andet, at vi arbejder med vores holdning – både stående, siddende og liggende – og mange kursister har berettet, at deres holdning bliver bedre, og eventuelle smerter aftager.

Enkle øvelser med mange niveauer

De fleste af de øvelser, vi laver, er enkle og giver mulighed for, at du synker ind i dig selv og bliver nærværende i krop og sind. Du bliver omhyggeligt instrueret i øvelserne og kommer i dybden med dem. Vi giver os god tid til hver enkelt øvelse og har de samme øvelser på programmet typisk 4 eller 8 gange, så vi kommer omkring forskellige aspekter af hver enkelt øvelse, variationer af den mv. De fleste af øvelserne rummer mange niveauer. Vi lægger ud med de basale elementer og de letteste variationer og tilføjer gradvist sværere elementer og variationer. Her kan du i hver øvelse fra gang til gang vælge, hvor meget udfordring du ønsker og føler, din krop kan være med til.

Stress af, mens du træner

Mens du fordyber dig i øvelserne, synker du ind i dig selv i et kropsligt nærvær, hvor også dit sind falder til ro. En stor del af tiden ligger du ned med lukkede øjne og følger guidningen. Vi har dog også siddende og stående øvelser på programmet og arbejder os gradvist ind i kortere eller længere serier – på holdene for let øvede kan det for eksempel være solhilsnen.

Uanset om vi ligger, sidder eller står forsøger vi at holde kontakt til os selv imens. Vi mærker efter både før, under og efter hver øvelser og gør os ad den vej erfaringer med kroppen, men også med mere afslappede og måske let udvidede bevidsthedstilstande. Langt de fleste oplever dyb afspændthed og stor veltilpashed i krop og sind efter undervisningen.

Hensyntagende hold med personlig vejledning

På de hensyntagende hold (torsdage kl. 11 og 12.45) bliver undervisningen ikke helt så meditativ som på de andre hold – til gengæld er der fokus på hensyntagende variationer af øvelserne, så alle kan være med. Jeg hjælper hver enkelt kursist, når der er øvelser, der volder besvær, og efterhånden som jeg lærer kursisterne og deres kroppe at kende, tilpasser jeg undervisningen efter det.

Se de hold, jeg har, og tilmeld dig via AOF’s hjemmeside:

https://aof.dk/aftenskole?page=1&teachers=Sandra%20Buchhardt

Døjer du med smerter, kan yogapilates med fordel kombineres med behandling, der dybdeafspænder kroppen – fx kraniosakral terapi. Se mere om de behandlinger, jeg tilbyder, her: https://www.sandrabuchhardt.dk/kraniosakral